Openhartige verhalen

Openheid leidt tot openheid

Een psychische aandoening lijkt voor veel mensen een ver-van-je-bedshow, maar het kan iedereen treffen. Je kunt er op enig moment in je leven zelf mee te maken krijgen, maar het kan ook je broer, moeder, collega of buurman overkomen.

In deze reeks ‘Openhartige verhalen’ komen verschillende mensen uit onze provincie aan het woord. Ze vertellen over hun eigen ervaringen met (het hebben van) een psychische kwetsbaarheid en de vooroordelen die ze daarbij tegenkwamen. Sommigen hebben zelf te maken (gehad) met een psychische kwetsbaarheid, anderen hebben een naaste gesteund of zijn via hun werk in de zorg betrokken. De rode draad door al deze verhalen? Het voeren van openhartige en eerlijke gesprekken maakt omgaan met mentale gezondheidsproblemen makkelijker.

Door openhartige verhalen van verschillende Limburgers te delen, laten we je zien dat het gaat over gewone mensen zoals jij en ik. Daarnaast hopen we natuurlijk dat hun openheid het goede voorbeeld geeft en jou aanmoedigt om ook zelf een openhartig gesprek aan te gaan.

Verhalen van mensen zoals jij en ik

Imme

Steve

Angelique

Olaf

Silvy

Theo

Deel je eigen verhaal

Openheid leidt tot openheid. Door (anoniem) jouw eigen verhaal, ervaring of tip te delen kun je nét dat extra steuntje in de rug bieden voor een ander. Welke boodschap zou jij willen delen in onze Open Up-box? De mooiste reacties zie je terug op onze website.

Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.

YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.