Waarom een openhartig Limburg?

Wanneer had jij voor het laatst een echt openhartig gesprek?

Waarom voelt het vanzelfsprekend om bij de koffieautomaat wél te praten over je pijnlijke knie of terugkerende hoofdpijn, maar ligt het niet altijd voor de hand om open te zijn over je mentale gezondheid? Vooroordelen over mentale gezondheid weerhouden veel mensen ervan om vrijuit over hun gevoelens, gedachten en ervaringen te praten. Mensen met een psychische kwetsbaarheid zouden zich aanstellen en ‘gevaarlijk’ of ‘sneu’ zijn. En dat terwijl bijna de helft van alle volwassenen in Nederland één of meerdere keren in diens leven te maken krijgt met een psychische aandoening. Openheid over mentale gezondheid draagt bij aan een sneller herstel en wederzijds begrip.

Met de campagne Limburg Openhartig dagen we je uit om verder te kijken dan je eigen vooroordelen en het gesprek aan te gaan met familie, vrienden, collega’s en bekenden. Wanneer had jij voor het laatst een écht openhartig gesprek? Of gaf je een naaste echt de ruimte om vrijuit te vertellen? Je zult zien dat openheid tot verrassende inzichten kan leiden, voor jezelf én voor de ander.

Ook partner worden?

Om de boodschap van Limburg Openhartig zo veel mogelijk te verspreiden, zijn we op zoek naar enthousiaste partners die de campagne een warm hart toedragen. Als organisatie kun je intern aandacht besteden aan het thema mentale gezondheid of onze verhalen delen op je (online) kanalen. Als je partner wordt, ontvang je een partnerpakket met onder andere posters, flyers en enkele digitale middelen. Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. Partner worden is gratis.

Hulp nodig?

In alle openheid praten over mentale gezondheid kan confronterend zijn. Misschien kom je tot de ontdekking dat je zelf al langere tijd ergens mee zit of valt het openhartige verhaal van een ander je zwaar. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om de emoties die zijn losgekomen een plekje te geven en daar hulp bij nodig hebt. Praten met familie, vrienden of collega’s is altijd een goede eerste stap, maar afhankelijk van je precieze hulpvraag zijn er veel organisaties en instanties die je verder kunnen helpen. We bieden je graag een overzicht.

Deel jouw eigen verhaal

Openheid leidt tot openheid. Door (anoniem) jouw eigen verhaal, ervaring of tip te delen kun je nét dat extra steuntje in de rug bieden voor een ander. Welke boodschap zou jij willen delen in onze Open Up-box? De mooiste reacties zie je terug op onze website.

Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.

Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.

YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.